Competence manager/ Chapter Lead

Vacature details

Categorie Opdracht
Vakgebied Agile/Scrum & Product Management
Provincie Noord-Brabant
Direct reageren
  • Agile
  • HR
  • Onderwijs
  • 40 uur

Over de opdrachtgever

Voor onze eindklant in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Competence manager/ Chapter Lead. Jij zet jouw leiderschapsvaardigheden in om de product teams die werken binnen de area’s te coachen en mee te nemen in de Agile-verandering die de afdeling momenteel doormaakt. Je bent in jouw rol dus gefocust op de ‘people side’ van de afdeling en je werkt nauw samen met jouw Area Leads, welke verantwoordelijk zijn voor de inhoud en verdere uitbouw van het product.

Wat ga je doen?

Als Competence Manager ben je verantwoordelijk voor het resources management van twee van onze product area’s.

De volgende aandachtsgebieden behoren tot jouw rol:

• Vanuit resources management (people) opzicht ben jij het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers in twee van de product area’s (ca. 50 professionals). Vanuit dit uitgangspunt heb je als Competence Manager tevens de HR-verantwoordelijkheid. Dit betreft bijvoorbeeld het initiëren van strategische personeelsplanning, het meebouwen aan nieuwe HR- instrumenten die aansluiten bij de Agile principes (zoals opzetten van een aangepaste beoordelingssystematiek), of het vervullen van een rol tijdens verzuimcasuïstiek. Ook ben je nauw betrokken bij recruitment- en interne mobiliteitsvraagstukken.

• In samenspraak met de Product Area Leads en product teams stem je af in hoeverre zij zelf- organiserend zijn en waar zij begeleiding en coaching nodig hebben. Samen met de Product Area Lead en de Product Owners stel je de huidige en toekomstige behoeften vast als het gaat om de bezetting en de benodigde kennis, vaardigheden en ervaring (competenties) van professionals, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen in hun loopbaan en om de product area’s toekomstbestendig te houden. Dit doe je door op gestructureerde wijze actief in te zetten op verdere competentie- en kennisontwikkeling op individueel en op teamniveau, door middel van het initiëren van training, coaching en opleiding.

• Samen met jouw directe collega Competence Managers, stellen jullie de overall competentiebehoeften vast, en maken jullie op tactisch- en strategisch niveau een doorvertaling van de totale afdelingsstrategie naar een toekomstig bestendige “resources and compentences roadmap”.

• Je bent een ambassadeur van de Agile principes en van het continue willen leren; je acteert vanuit een Agile leadership gedachte en je bent daarmee een voorbeeld voor de organisatie. Als onderdeel van het Leadership Team (MT) van de afdeling, werk je zelf ook in Agile en draag je bij aan het continu verbeteren van afdelingsorganisatie in z’n geheel.

Wat heb je nodig?

• Je biedt een bachelor- of masterdiploma aan, gecombineerd met relevante werkervaring binnen resources management, coaching en ontwikkeling. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan binnen een grotere IT en Agile ingerichte werkomgeving.

• Je toont senior agile leiderschap, je weet hoe je als rolmodel moet fungeren en je hebt het vermogen om constructief te communiceren met een breed scala aan stakeholders op verschillende niveaus in de organisatie.

• Je hebt bewezen ervaring in het coachen, begeleiden en creëren van succesvol renderende teams binnen een veranderende omgeving.

• Je bent een zelfstarter, klantgericht en verbinder; je weet bruggen te bouwen binnen een organisatie in transitie naar een agile productgerichte organisatie.

• Je weet de balans te vinden tussen enerzijds het aanbrengen van structuur en visie in complexe omgevingen en anderzijds deze ook te vertalen naar een pragmatische uitvoering.

• Je brengt sterke overtuigende communicatieve vaardigheden, zowel in woord en geschrift, in het Nederlands en Engels.

Voordelen van solliciteren via Peoples Republic

Alle rollen binnen het IT domein en op het snijvlak van business en IT

Toonaangevende opdrachtgevers door heel Nederland

Innovatieve IT oplossingen voor onze search

Alle professionals spreken wij persoonlijk

Klantgerichte aanpak

Actief in alle branches

Reageer op deze functie

Reageren met CV Reageren zonder CV Reageren via LinkedIn

Door jouw CV te uploaden kunnen we je optimaal koppelen aan de leukste opdrachtgevers met uitdagende vacatures.

Jouw contactpersoon

mike

Mike Stevens

Senior Recruitment Consultant
Bel Mike: +31(0)615358310
Stuur Mike een e-mail
michael

Interesse of vragen? Michael staat voor je klaar!

Bel of mail Michael met al jouw vragen.