Het is een dynamisch document dat door veranderingen in wetgeving, marktomstandigheden, onze positie in de intermediairsmarkt en automatisering regelmatig aanpassingen kent. Een ieder binnen Peoples Republic kent dit handboek en valt er op terug om in de vele diverse situaties “our way of” te toetsen en uit te voeren.

Het leveren van goede en betrouwbare dienstverlening staat bij Peoples Republic voorop. Opdrachtgevers moeten weten wat zij van ons kunnen verwachten en dit ook krijgen.

De borging van kwaliteit middels NEN-EN-ISO 9001:2015 stond al lang op ons verlanglijstje. Binnen de overheid, die uitvragen middels Europese Aanbestedingen doet, is het niet hebben van deze certificering een uitsluitingscriteria.

Daarnaast laat het zien dat we naast groei kwaliteitsborging en klanttevredenheid belangrijk vinden.

Tot slot is de exercitie een mooie eye opener geweest om alle processen inzichtelijk, consistent, beheersbaar en bestuurbaar te maken en hernieuwd producten te benoemen. Met @Bart Nieuwlaat als adviseur hebben we een plan van aanpak gemaakt en alle ondersteunende documentatie in orde gemaakt. 17 december jl. was het dan zover en vond de audit plaats door TUV Nederland. Direct na de audit werd ons al gecommuniceerd dat we zonder non conformities geslaagd zijn.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit berichtje vernemen wij graag van je.

michael.jpeg

Interesse of vragen? Michael staat voor je klaar!

Bel of mail Michael met al jouw vragen.