Cisco onderzoekt hybride werken

Hybride werken heeft een positieve invloed op het welzijn van werknemers, de prestaties van medewerkers en de balans tussen werk en privé. Dat blijkt uit de Hybrid Work Study 2022 van Cisco, waarbij begin dit jaar 28.000 mensen uit 27 landen werden ondervraagd, waaronder 1000 uit Nederland. Er zijn echter nog wel uitdagingen: hoe blijven collega’s betrokken? En is alles op orde op het gebied van security en connectivity?

 

58% van de Nederlandse werknemers is van mening dat hun productiviteit is verhoogd sinds ze hybride werken. 70 procent van de respondenten heeft aangegeven dat hybride werken een positieve invloed heeft op hun algehele welzijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts één op de vijf (19%) van de Nederlandse ondervraagden denkt dat hun bedrijf 'zeer goed voorbereid' is op een toekomst met hybride werk.

 

"Het is duidelijk dat hybride werken inmiddels de norm is geworden en na twee jaar in deze modus zien zowel werknemers als werkgevers tastbare voordelen, zoals een verhoogd algemeen welzijn van werknemers en betere productiviteit en werkprestaties", zegt Sander ten Hoedt, Hybrid Work Lead bij Cisco Nederland. "Toch is er nog werk aan de winkel om de kansen van hybride werken volledig te kunnen benutten, met name bij het behouden van werknemersbetrokkenheid maar ook bij de inzet van technologie om zo de kwaliteit van hybride werk te bevorderen. Het hebben van de juiste tools is belangrijk om de kwaliteit van werk te kunnen garanderen.”


Betrokkenheid

Er is echter wel vaak onduidelijkheid over de manier waarop verschillende werkstijlen van invloed kunnen zijn op betrokkenheid. Zo wordt het minder verbonden zijn met collega’s als de grootste uitdaging van het hybride werken gezien.

Ook in de toekomst zal technologie, met name op ICT en telecom vlak, van cruciaal belang blijven om het hybride werken mogelijk te maken. Een goede verbinding en netwerkinfrastructuur beïnvloedt namelijk niet alleen het werk, 85 procent van de ondervraagden geeft ook aan dat de netwerkinfrastructuur van cruciaal belang is om een naadloze ervaring voor alle werknemers, ongeacht hun werklocatie, te garanderen.

 

Security

Naast een goede verbinding is het voor hybride werken belangrijk om een goede security in te richten. In de cisco studie geeft slecht 58 procent van de Nederlandse ondervraagden aan dat hun bedrijf momenteel over de juiste cybersecuritymaatregelen beschikt om hybride werk veilig en succesvol te maken.

Nieuws